Calling for Izyan Liyana’s friends!!!

Assalamualaikum semua,

Title mcm nk jual eskrem plk. Takpun mcm nk bg tiket percutian percuma ke gold coast. Pdhl jemputan utk baca blog je..heheheh..

Ni first time nk tulis blog guna wordpress. Sebelum ni tulis blog dalam friendster je. Senang sgt xpyh nk setting byk2, xpyh susah2 nk register itu ini. Malang skali blog yg dulu tu dah kena delete. Nak start blog baru sikit punya lambat!

Hasratnya nak jadikan blog ni sebagai tempat utk sharing2 pasal ‘parenting’, ‘motherhood’, kekeluargaan, kehidupan dan yg sewaktu dgnnya. Maklumla umur pun dah masuk umur mak budak, anak pun dah nak masuk 2 orang. So isi kandungan blog pun kena la yg sesuai dgn kehidupan skrg baru la masyuk. Kalu nak tulis blog gaya remaja ala2 zaman blogging dlm frenster dulu kang kena gelak kat org plak..hahaha. Tapi nak masuk topik2 lain pun bule je. Actually nak sharing2 apa pun bule la!

Sebut pasal frenster teringat plak zaman U dulu. Kawan2 sekalian, i miss u ppl so much! Huhuhu! Masih ingat lg pd kwn2 yg rajin tinggalkan komen everytime i post a new blog. Hopefully, this time akan dapat meninggalkan kesan dan memori yg manis juga mcm blog dlm frenster dulu tu. In my old blog, my first posting was about how much i missed my late fren, Allahyarham Farah. Some of u might still remember her, some of u may not. Well, i still remember her every year especially on her birthday and the anniversary of her death. Kadang2 nangis, mengenangkan dia dah melalui kematiannya, kita yg masih hidup ni belum tau lg bila. Kalau mati esok lusa belum tentu dah bersedia sedangkan mati tu boleh dtg menjemput tiba2 je. Bukankah MATI ITU PASTI?

Ok pastu, dulu suka tulis pasal kapal terbang. Tambahan plak waktu tu kan tgh industrial training kat MAS. It was one of d sweetest memory of my life. And it will always be. I miss aviation and aircraft so very very very much, even up to this day, but i hv chosen to be a wife and mother first. So here i am, staying at home day by day, with the same routine everyday which doesnt involve any aircraft, only a two-year-old and his daddy, and the occasional kicks of d little one waiting to be born. But i have actually found joy in this quiet life.

Will write more later. Aiman dah dtg nak rebut ipad plak. Huhu adios!