Papa Wearing Irfan!

Buat julung kalinya!

Carrier ni sangat bertuah.. Irfan pun sangat bertuah.. Sebab kali ni Papa Irfan sudi nak gendong Irfan guna carrier ni. Voluntarily! Oh I love Ergo! Sangat selesa, dan ergonomik macam namanya jugak! Nak pakai sangat senang, macam pakai beg sekolah je. Oh kenapa la aku tak jumpa carrier ni awal-awal lagi?

Sebelum ni, semua carrier yang kitorang pernah beli, Papa Irfan tak nak guna lepas try sekali. Tak selesa dan renyah. Crotch carrier memang tak best. Menyesal beli!

Di suatu petang, tiba-tiba je Papa amik carrier ni. Dah lama teringin nak tengok Papa babywearing. So, it is a big deal for me bila tiba-tiba Papa nak guna carrier! :) Apa lagi, aku pun cepat-cepat la tolong. Adjust strap, tolong buckle.. siap!

Kebetulan sangat pada hari tu Irfan asyik nak berkepit dengan Papa. Papa pun bawa la Irfan pergi siram pokok bunga sambil Irfan duduk dengan gembira dalam carrier.

Multitasking: Irfan-wearing sambil siram pokok

Multitasking: Irfan-wearing sambil siram pokok bunga

Malamnya pulak, bila keluar shopping barang dapur pun Papa yang gendong Irfan sambil tolak Abang Aiman dalam troli. Mama? Jalan lenggang kangkung bawak handbag je..huhuhu! Sukee!

Irfan-wearing sambil shopping

Irfan-wearing sambil shopping

Oh oh kebetulan plak ada sorang sister tengah babywearing jugak kat dalam gambar ni. Dia pakai wrap. Esok-esok nanti aku teringin gak nak test drive wrap satu. Nanti la bila Irfan nak dapat adik. Ye la, newborn kan tak sesuai duduk dalam soft-structured carrier (ssc), unless kalau ada infant insert yang kena dibeli asing.

Bestnya belajar babywearing! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>