Happy Birthday!

Posting kali ni amat bermakna bagi aku. Bukan sebab nak cerita pasal birthday aku, tapi sebab sumbangan dari insan-insan sekeliling yang mengambil berat pasal aku dan menunjukkan kasih sayang mereka. The people who really matters. You know who you are 😀

Hari jadi aku tahun ini adalah sedikit berbeza dari tahun-tahun sebelum ni. Masa di universiti, aku tak sambut pun hari jadi. Maklumlah keluarga jauh, kawan-kawan rapat pun jauh, takde pakwe pulak tu. Ada la jugak dapat hadiah kan, tapi boleh dikira dengan jari sebelah tangan je. Mama dan adik-adik aku pun ada jugak bagi. Selalunya meriah dengan sms je.

Tahun ni, I got the privilege untuk meraikannya di rumah parents aku di KB. Kebetulan suami aku out station di US. Takde pulak rasa nak manyambutnya. Sebab umur lebih 25 tahun ni dah rasa tua pulak nak sambut beria kan. Tapi tak sangka pulak ada insan lain yang sudi menyambut hari jadi aku ni.

Selepas jam 12 tengah malam, aku pun dah tidur masa tu, tiba-tiba telefon aku berdering. Mujur la aku terjaga jugak. Oh rupanya orang yang paling jauh di mata tapi paling dekat di hati yang telefon. 😀 Senyum~!

Pastu dekat lunch hour, sampai la dua sahabat susah senang aku iaitu Hidayah dan Faezah. Datang ala-ala nak meminang pulak, bawak sebijik rainbow cake, sedulang cream puff, satu bungkusan biru dan satu bungkusan besar yang berbalut dengan wallpaper yang berkilat. Memang serius macam bawak hantaran meminang. Nasib baik datang berdua je. Hahaha.

Hadiah-hadiah dan kek

Hadiah-hadiah dan kek

Untuk pertama kalinya juga ada orang telah bake sesuatu untuk aku. Cream puff! Sejujurnya aku tak pernah makan cream puff. Kurang minat. Tapi yang ni aku bedal, sebab utamanya ialah kawan baik aku yang buat khas untuk aku, sebab keduanya adalah krim dalam tu sedap semacam! Baru tau rupanya tu adalah whipped cream. Selalunya tengok cream puff berinti kastad.

Cream puff baked by Faezah

Cream puff baked by Faezah

First time makan Rainbow Cake

First time makan Rainbow Cake

Dear Dayah dan Faezah, saya dah buka hadiah yang korang bagi tu. Buku dan emm apa nama benda yang awak bagi tu ek Faezah? Saya tahu kegunaan dia cuma tak ingat nama. Hadiah-hadiah korang tu pun saya bukak beberapa jam sebelum saya berlepas ke airport nak balik KL sebab sayang sangat nak bukak bungkusan yang lawa sangat tu. By the way, terima kasih sangat sebab yang paling utamanya adalah korang telah menceriakan hari saya. Kalau korang tak bawak hadiah meriah-meriah pun saya tetap gumbira tengok batang hidung korang. Tapi dengan apa yang korang bawak tu, saya rasa terharu dan bertambah ceria. Tambah pula dengan keletah Aiman yang tak sabar nak potong kek macam tu kek besday dia pulak. Well, bagi je la kan sebab selang sehari je pun dengan besday Mama. Terima kasih sahabat-sahabatku.. semoga ukhuwah kita berkekalan hingga ke akhirat~ cium sikit..mmuahhhh :*!