Dan Hari Minggu Pun Berlalu…

Dah masuk Isnin dah?! Haih tak puas lagi dengan weekend. Alhamdulillah the four of us had an amazing weekend and quality time together. 

SABTU

Had a great lunch kat Solaris Dutamas di Jalan Duta. Pastu masuk la MPH, nak cari buku untuk Aiman tapi sampai sudah tak jumpa buku yang sesuai. Hmm maybe next time. Lagi best kalau dapat pergi Big Bad Wolf Book Sale tu. Tengah berlangsung sekarang. Banyak gilaaaaaaa buku dan sangaaaaaaaat murah! Teringin nak pergi sebab nak tambah buku untuk Aiman. He likes books. Encyclopedia yang beli untuk dia dulu pun dia suka baca. So elok la disokong minat dia tu kan.

My boys at MPH Solaris Dutamas

My boys at MPH Solaris Dutamas

Balik dari Solaris, pergi ke majlis tahlil di Kg Tunku. Glad to see aunties and uncles and cousins. Sempat lagi dapat tips untuk mengajar anak kecil membaca dari my cousin, Teacher Amani.

AHAD

Lepak-lepak di rumah. Bila petang, tiba-tiba semua boys hilang. Rupanya ini kerja mereka. 😀

Splash!!!

Splash!!!

Petang ahad keluar beli donut sebab Mama teringat nak makan donut pulak. Bila balik rumah, jumpa Soleh!

Irfan & cousin, Ammar Soleh

Irfan & cousin, Ammar Soleh

Irfan ucapkan tahniah pada Soleh kerana telah meniarap kali pertama dengan jayanya! Yeay!

Yang penting, sepanjang weekend ni, Mama dapat cuti! Tak masak, tak buat laundry, tak mengemas, dan segala ‘tak’ yang lain termasuk tak menulis blog pun! Sukee! Terima kasih Papa sebab bagi Mama cuti walaupun secara tak rasmi. (Bukan orang kerja ofis je nak cuti tau, surirumah pun nak jugak cuti dari jaga anak dan buat kerja rumah)

Yang penting juga, the little ones pun sangat gumbira dibelai-belai oleh Papa dan dapat melepaskan diri dari Mama yang garang dan asyik nak suruh Aiman kemas toys dan books je ni.

Like people say, Papa is always fun and Mama is always boring. Huhuhu!

OK esok masuk ofis semula. Fighting!