Untuk tatapan Pakcik Makcik

Sebenarnya nak post malam tadi tapi tak sempat.

Khusus untuk Papa Qim di Mesir, dan Pakcik Makcik sekalian yang lama tak tengok kami.

Inilah aktivti kami sehari-hari dan semalam-malam.

Aiman and Papa reading The Three Billy Goats Gruff

Aiman and Papa reading The Three Billy Goats Gruff

Bila tiba-tiba Abang Aiman jadi rajin, dia pun ambil lama mana-mana buku cerita yang dia rasa nak baca. Pastu duduk dengan Papa atau Mama. Kononnya bedtime story, tapi tak tidur-tidur jugak. Siap baca “Billy Goats Gruff“, dia ambil ensiklopedia “Planes” dan “Planets and Stars” pulak baca. Dah setel membaca, ambil kotak blocks dan bina train tracks pulak. Baru je sejam yang lalu tolong Mama kemas, dia dah sepah semula.

Adik Irfan pulak tengah buat apa?

Irfan and his doughnuts

Irfan and his doughnuts

Busy main doughnuts yang beraneka warna dan haiwan-haiwan di kaki Papa. Jambul dah tak berapa nampak. Kadang-kadang jambul Irfan jatuh sebab jambul tu dah makin tinggi dah tak larat nak berdiri sendiri. Sekarang dah pandai menggenggam mainan dan masukkan dalam mulut. Somehow, lepas tu kalau tengok betul-betul dapat la tengok rupa-rupanya bukan mainan tapi ibu jari dia yang duduk dalam mulut..chot chot chot~

 

7 thoughts on “Untuk tatapan Pakcik Makcik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>